Svaki čovjek, odlazeći sa scene života, ostavlja za sobom određenu prazninu. No, i premda se svi ljudi bez obzira na boju, nacionalnost, religiju, pogled na svijet, vjerovanja i pol rađaju jednaki, praznina koja nastaje za njima nije jednaka. Prazninu koja nastaje odlaskom sa scene života dr Milovana Dobrilovića biti će veoma teško popuniti. Dr Milovan Dobrilović je po svojim ljudskim, humanim, intelektualnim i drugim kvalitetima bio jedinstven, nekako drugačiji, poseban.

Prim.dr Milovan Dobrilović rođen je 15. novembra 1948. godine u Pišču, opština Plužine, Crna Gora, gdje je završio četiri razreda Osnovne škole. Ostale razrede Osnovne škole kao i Gimnaziju završio je u Foči. Nakon toga upisuje studije medicine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gdje diplomira 24. juna 1974. godine. Kao i svaki zdrav omladinac u tom vremenu ide na služenje vojnog roka u JNA u periodu od 14.12.1975 – 12.11.1976  godine.

U aprilu 1979. godine polaže stručni ispit za zvanje ljekara, nakon čega zasniva radni odnos u Regionalnom medicinskom centru ,, Proleterskih brigada” u Foči, kako se tada zvala naša Univerzitetska bolnica, 05.06.1979. godine.

Pred ispitnom komisijom Republičkog komiteta za zdravstvo i socijalnu zaštitu u Sarajevu, Bosna i Hercegovina, uspješno polaže specijalistički ispit u maju 1983. godine iz Radiologije i stiče zvanje specijaliste radiologije. Kao rezultat izuzetnog rada, truda, zalaganja u struci, raspoređen je na poslove Načelnika radiološke službe 1987.godine, koje obavlja uspješno sve do trenutka kada je ispunio uslove za penziju, do septembra 2014. godine. Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske mu dodjeljuje zvanje primarijusa 1999. godine.

Osim profesionalne karijere, ostvario se kao dobar i brižan suprug, otac, deda.

Ostaćeš u našim mislima i srcima zauvijek, jer iza tebe ostaju tvoja velika djela koja se ne mogu zaboraviti i koja će svjedočiti o tvome životu vrijednom življenja. Svim članovima porodice Dobrilović, menadžment i svi zaposleni u Univerzitetskoj bolnici Foča upućuju iskreno saučešće.

Vječna ti slava i hvala.