U organizaciji Udruženja obolјelih od melanoma Republike Srpske ,, Mi smo sa vama”, Klinike za onkologiju i Klinike za dermatovenerologiju UKC-a RS i Univerzitetske bolnice Foča u našoj ustanovi održano je predavanje za osobe obolјele od melanoma.

Prisutne su sa procedurama u liječenju ove bolesti upoznali doktori Univerzitetsko-kliničkog centra RS Bojana Lazić Pilipović, specijalizant internističke onkologije i Dragana Popović, specijalista dermatovenerologije.

Cilј predavanja je ukazivanje na važnost prevencije da bi se smanjio rizik i broj obolјelih, jer je u poslјednje vrijeme broj obolјelih od melanoma u porastu, a najviše zabrinjava što su među njima i mlađi od 30 godina.

Na predavanju je predstavlјena brošura pod nazivom “Otkriven mi je melanom i šta sad?” koju je Udruženje obolјelih od melanoma Republike Srpske ,,Mi smo sa vama” pripremilo za novoobolјele pacijente od melanoma.

U brošuri su sve potrebne informacije koje pacijent treba da dobije onog momenta kad se suoči sa dijagnozom. Tu su dali riječ pacijenti, ali i lјekari Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske– onkolozi, dermatovenerolog, psiholog, onkološka sestra.

Predavanju su, pored pacijenata, prisustvovali onkolozi, dermatovenerolozi i hirurzi Univerzitetske bolnice Foča.