“Novine u liječenju karcinoma dojke” je slogan pod kojim je 24. maja održan simpozijum u Banjoj Luci, a u organizaciji Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, Odjeljenja medicinskih nauka, Odbora za hronične nezarazne bolesti.

Među predavačima su bili eminentni profesori patologije, radiologije, onkologije i hirurgije iz zemlje i inostranstva. Smpozijumu su prisustvovali profesori i doktori Medicinskog fakulteta u Foči i Univerzitetske bolnice u Foči: dopisni član akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske prof. dr Veljko Marić, Prof. dr Mirjana Ćuk, načelnik Službe za patologiju i citološku dijagnostiku Univerzitetske bolnice i rukovodilac Katedre za propedevtiku i viši asistent Svjetlana Kulić.

U toku razmjene iskustava i mišljenja dogovorena je saradnja sa prof. dr Duškom Dunđerovićem sa Instituta za patologiju, Medicinskog fakulteta u Beogradu, koji se dugi niz godina bavi patologijom dojke.

Profesor dr Duško Dunđerović će od naredne školske godine biti dio tima nastavnika iz oblasti patologije na Medicinskom fakultetu u Foči. Tim nastavnika patologije, osim nastavnika i asistenata zaposlenih Medicinskom fakultetu u Foči i Univerzitetskoj bolnici u Foči, čine nastavnici sa Medicinskih fakulteta u: Banjoj Luci, Novom Sadu, Beogradu, Nišu i Kosovskoj Mitrovici, što je veliko bogatstvo znanja i iskustva za naše studente, specijalizante i ljekare.