Zdravstveni radnici JZU Univerzitetske bolnice Foča, izlaskom ispred svoje zdravstvene ustanove 09.06.2022. godine u 12:00 časova, pružili su podršku ministru zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske dr Alenu Šeraniću, koji je nepravedno sankcionisan od strane  Sjedinjenih  Američkih  Država zbog navodnog sprovođenja etno-nacionalističke i političke agende nauštrb demokratskih institucija i građana BiH.

 

Ministar Alen Šeranić je izuzetan profesionalac koji svoj posao obavlja savjesno i u skladu sa dužnostima koje ga sljeduju u odnosu na funkciju koju obavlja, što se pokazalo i u proteklom periodu pandemije Covid 19, kada nijedan pacijent u Republici Srpskoj nije ostao bez zdravstvene zaštite. Dr Alen Šeranić je bio uz nas svo vrijeme i pružao nam neizmjernu podršku kada smo se za svaki život borili danonoćno, radeći praktično u dva paralelna zdravstvena sistema, u covid i necovid sistemu.

 

Posvećeno je radio i radi na unapređenju zdravstvene zaštite stanovnika Republike Srpske, na opremanju zdravstvenih ustanova, na izgradnji novih bolnica i renoviranju postojećih, konstantno doprinosi očuvanju, razvoju i jačanju zdravstvenog sistema i zdravstvenih ustanova.