JZU Univerzitetskoj bolnici Foča dana 9.maja 2022.godine, na osnovu Odluke Skupštine opštine Foča o utvrđivanju nagrada i priznanja  Opštine Foča, dodijeljena je zahvalnica Opštine Foča za poseban doprinos u zdravstvenoj zaštiti i pružanju zdravstvenih usluga  u uslovima epidemije virusa COVID-19.

Takođe zahvalnicu je dobio Angio tim Univerzitetske bolnice Foča, na čelu sa dr Srđanom Popovićem, za doprinos u savremenom liječenju bolesti srca, afirmaciji i pozitivnoj promociji Univerzitetske bolnice Foča i Opštine Foča. Zahvalnicu su dobili i primarijus dr Krsto Čančar i primarijus dr Kosta Supić, za dugogodišnji rad i doprinos u oblasti medicine i zdravstvene zaštite. Ratko Radović, dobio je novčanu nagradu-diplomu sa novčanom nagradom,  za značajan doprinos u humanitarnom  i volonterskom  radu i spasavanju ljudi i imovine.

Posthumno, zahvalnica je dodijeljena Zoranu Smrekiću za poseban doprinos u pružanju zdravstvenih usluga, iskazanu solidarnost i dugogodišnji rad u  sportskim kolektivima u oblasti sportske medicine.